A természetiskola harmadik napja

26.06.2023

A harmadik nap reggelén nagyon kipihenten ébredtünk. A jó alvás elengedhetetlen volt ahhoz, hogy jól teljesítsünk a mai sportversenyen, a kisiskolák olimpiáján. Nagy izgalommal vártuk a megmérettetést, jól bereggeliztünk, majd az olimpiai zászlónkkal felszerelkezve el is indultunk Hosszúrétre. A többi csapat már várt minket, de a legnagyobb meglepetés az volt, hogy az olimpiát a Gömöri Olimpiai Klub elnöke nyitotta meg, egy igazi, sőt többszörös olimpiai bajnok, Farkas Henrietta jelenlétében. Megtudtuk, hogy Henrietta 11 aranyérmet szerzett, 2 ezüstöt és egy bronzot, mégpedig síelésben. Ezzel a rengeteg éremmel a legsikeresebb bajnokok közé tartozik. Aztán meggyújtottuk az olimpiai lángot, s kezdődhetett a verseny. Dobásban, futásban, kapura rúgásban, kötélhúzásban is versenyeztünk, beleadtunk minden tőlünk telhetőt. Végül a negyedik helyen végeztünk, de egyáltalán nem voltunk csalódottak. A mi nyakunkba is került egy szép  érem, amit Farkas Henrietta adott át nekünk. A nap második fénypontja a finom ebéd volt, amit jóízűen fogyasztottunk el.

A délután folyamán pedig Csucsomba, egy halgazdaságba látogattunk el. Itt több halastóban különböző halacskákat tenyésztenek. Láttunk itt tokhalat, amurt, pontyot és rengeteg pisztrángot. A kisebb pisztrángokat meg is etettük. Nagyon érdekesek voltak a vízből kiugráló halacskák.

A mai napon is jól éreztük magunkat. Lefekvés előtt eljött közénk tiszti, aki egy nagyon meghitt áhítattal zárta le a táborunkat. Holnap már indulunk hazafelé.