Az erdei iskola második napja

25.06.2023

Az erdei iskola nagyon érdekes, élvezetes, de ugyanakkor tanulságos első napja után kíváncsian vártuk a második napot. A szakácsnéni készítette finom reggeli után elindultunk Betlérbe, megnézni az Andrássyak rezidenciáját. Nemcsak a kastély, de a körülötte elterülő angol park is lenyűgözött, magas fáival, apró épületeivel, halastavával, vízesésével. Elhatároztuk, hogy a kastély kertjében porkócainkra leülve fogyasztjuk el az ebédünket, mint a piknikező grófi család tagjai egykor. A finom ebéd után a kastélyról készítettünk egy-két ceruza illetve szénrajzot, majd a park bebarangolása után elindultunk haza.

Éppenhogy csak hazaértünk, eleredt az eső. Persze, mi nem ijedtünk meg, elindultunk az erdészházhoz, ugyanis tudtuk, hogy ott várnak ránk a lovacskák. Nagyon kalandos volt lóháton visszajönni Szilicére. Fáradtak voltunk, de nagyon igyekeztünk a lehető legjobban megülni a lovakat, így Eszter néni megdicsért. A lovastúra végén fel is ajánlotta, hogy szívesen megtanít mindet lovagolni.

A napunk viszont itt még nem ért véget, ugyanis mire a táborba értünk, a szüleink már lassan előkészítették az esti szalonnasütést, a kenyérkéket. Meg kell mondanunk, nagyon jólesett nemcsak a finom kenyér, hanem az is, hogy találkozhattunk egy kicsit a szüleinkkel, akik már kezdtek hiányozni.