Mi az, ami változik minálunk?

19.08.2022

Nos, mi is az, ami változik? Bizonyára sok minden más lesz az új évben, viszont egy dolgot már tudunk. Kovács Andrea tanító néni, aki sok-sok éven keresztül volt az iskolánk szeretett nevelő nénije, már nem lesz velünk. Úgy gondolom, hogy mindannyiunknak hiányozni fog: gyerekeknek, kollégáknak egyaránt. Kezei között kreatív, alkotni vágyó és tudó gyerekek fejlődtek, írták a leckét, készültek a másnap délelőttre. Biztos kézzel tartotta a gyeplőt, de sosem keményen. Inkább sok-sok humorral fűszerezve mindennapjainkat.

Kedves Andrea tanító néni, köszönjük mindezt, köszönjük, hogy része voltál a suli életének. Nagyon fogsz hiányozni, de tudjuk, hogy a szilicei ovi éppen a legmegfelelőbb tanító nénit, igazgató nénit kapta Veled. Mert Te egy kincs vagy. Az voltál itt nekünk, s az leszel az oviban is. Persze egyáltalán nem búcsúzunk, hiszen azért fogunk találkozni. Szeretettel várunk majd az iskolában egy-egy közös foglalkozásra.

Andrea tanító néni helyét Naomi tanító néni veszi át. Naomi Amerikából származik, de több éve már itt él Gömörben. Angolt tanít sokféle korosztálynak, kicsiknek-nagyoknak egyaránt. Ezért vezetjük be az idén az első és a második osztályban is a játékos angol foglalkozást, illetve pótoljuk ki a harmadikosoknak az órarendet plusz még egy angol órával. Naomi vezetésével az gyerekek az élő nyelvvel találkoznak, helyes kiejtéssel, akcentus nélkül. Kedves Naomi! Nagyon örülünk, hogy elvállaltad ezt a munkát, s szeretettel várunk kis iskolánkban!

Tehát várjuk a változást, ami részben szomorú, de részben örömteli is, hiszen minden új dolognak két oldala van.

Andrejka, Naomi, szívből kívánok sok-sok sikert az új tanévben!