Szilicei siker a Petőfi - Tompa Seregszemle járási fordulóján

24.03.2022

A szavalóverseny minden évben nagy kihívás a számunkra, hiszen örömmel készülünk mindannyian egy-egy verssel, prózával a megmérettetésre. Az idén sem volt másképp. Válogattunk a versek, mesék között, ízlelgettük a rímeket, tanultuk a szöveget, majd az iskolai fordulón a tanító nénik úgy döntöttek, hogy iskolánkat két tanuló, Nagy Adél és Lőrincz Áron fogják képviselni.

2022. március 23-án eljött a nagy nap, a járási forduló időpontja. A rozsnyói városháza gyönyörű terme megtelt sok gyerekkel és sok szép történettel. Minden gyerek igyekezett a legszebben mondani. Mi is így voltunk ezzel. Bár nem mutattuk, de azért remegő térddel álltunk a zsűri és a közönség elé. Nagyon boldogok voltunk, hogy úgy sikerült elmondanunk, ahogy begyakoroltuk. De a legnagyobb dolog még hátra volt: az értékelés.

A zsűri sokáig tanakodott. Biztosan nehéz dolga volt kiválasztani a két legjobbat a vers és a próza kategóriában. Végül eljött az a pillanat is, és nem hittünk a fülünknek! A próza kategóriában mi bizonyultunk a legjobbnak! Hihetetlen volt, mikor kimondták: Nagy Adél - aranysáv, Lőrincz Áron - aranysáv.

A történetnek még nincs vége, hiszen vár bennünket a kerületi forduló. Szorítsatok!!!! :-)