Tevékenységeink

hogy mivel is foglalkozunk mi minden nap

Órarend az első osztály számára


Órarend a második osztály számára


Órarend a harmadik osztály számára


Tevékenységeink

Új módszerek (nemcsak) a matematikában

Azt tartják többen is, hogy a matematika minden siker alapja. Ezért is hasznos, ha nemcsak szeretjük, de tudjuk, értjük is a matematikát. A tantárgy oktatásánál a hagyományos módszer mellett alternatív módszerekhez is nyúlunk. Úgy gondoljuk, hogy Hejný professzor úr által kidolgozott matematikai módszer nagyon is gyermekközpontú, játékos, érdekes.

Zenei képességfejlesztés

Nagy figyelmet fordítunk a zenei és a mozgáskultúra fejlesztésére. A tánc, népi gyermekjátékok mellett fotnosnak tartjuk az éneklést, de a hangszertanítást is. A délutáni órákban heti egy alkalommal tartunk furulyaoktatást minden növendékünk számára.

Mindenki iskolája

Célunk egy olyan iskolai klíma kialakítása, ahol minden gyerek jól érzi magát. Nincsenek előítéletek, szorongás, félelem, kirekesztés, de van szeretet, megértés, odafigyelés. Lehetsz szlovák, magyar, roma, lehetsz bármilyen nehézséggel küzdő tanuló, mi szeretettel fogadunk! Itt a helyed!

"Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz."

Az anyanyelvi oktatás mellett nagyon fontosnak tartjuk az államnyelv elsajátítását. Modern módszerekkel, új, alternatív tankönyvek segítségével is oktatjuk a szlovák nyelvet.

Mivel iskolánkon angol anyanyelvű nyelvi lektor oktat, a szabad óráinkat az angol nyelv játékos elsajátítására fordítjuk, sőt, heti egy alkalommal a délutáni órákban angol nyelvű foglalkozást is tartunk.

Táblajátékokkal a gondolkodás fejlesztésére

A délutáni órákban napközis foglalkozásként iktattunk be heti egy alkalommal táblajátékos foglalkozást. A táblajátékok fejlesztik az összpontosítás, problémamegoldás, divergens gondolkodás képességét, türelemre és a szabályok betartására tanítja a gyerekeket. Mi pedig nem teszünk semmi mást, csak játszunk!

Nem csak tanulunk

Imádjuk a színházat, a galériát, a múzeumpedagógiai foglalkozásokat, a természetjárást, az ég kémlelését, a falunk történetének feltárását, imádunk felfedezni, kísérletezni, mindent kipróbálni. Imádunk projektekben gondolkodni, alkotni, ötletelni. S mindezt tesszük az iskolánkban együtt, közösen: mint egy nagy családban!